7 september 2010: Afstammelingenkeuring van Boss VDL bij "de Radstake"

Vandaag mochten Lanti & Finishtie showen op de afstammelingenkeuring van Boss bij fam Venderbosch van de Radstake. Helaas werkte het weer niet echt mee, in de stromende regen en een temperatuur van 7° werd de keuring afgewerkt.

 

Finishti was keurig getoiletteerd en werd netjes voorgebracht

 

Als een echte diva kwam Finishtie weer thuis, keurig netjes verzorgd en weer een hoop geleerd. Een show lopen is wel leuk, maar er gaat toch niks boven lekker rennen in de wei!

 

Cheers kampioen vrij springen in Saasveld!

 Cheers, de driejarige zoon van Lanti * Ultimo, is kampioen vrijspringen geworden in Saasveld. Eigenaren Mark Voskes & Martijn Wever brachten hem voor, en Cheers sprong met veel plezier over de hindernissen heen.   Voor de groep 3-jarigen waren de verwachtingen hooggespannen. Bij de voorselectie presteerden de jongste leeftijdcategorie gemiddeld beter dan de 4-jarigen. Bij de finale zag je echter dat de drukke omgeving en vele indrukken veel jonge dieren parten speelden. Enkele 3-jarigen lieten zich in de finale duidelijk minder goed zien dan bij de voorselectie, drie weken geleden. 
Mogelijk hebben het winterse weer van de afgelopen tijd, en de jeugdigheid van enkele deelnemers hierbij een rol gespeeld hebben, aldus jurylid Gert-Jan Bruggink.

Dat gold echter niet voor Cheers van M. Voskes en M. Wevers. De zoon van Ultimo uit moeder van Germus R toonde een mooie, opwaartse galop. Verder liet hij zien snelheid met vermogen te combineren. Cheers werd dan ook reserve kampioen in het overall-klassement.

 

Standbeeld Voor Equino

Eindelijk is ie dan klaar, Equino in brons! Equino, ons eerste zelf gefokte paard is vereeuwigd in brons. Er is erg lang aan gewerkt, en toen we eindelijk tevreden waren over het wasmodel, vond Equino dat zijn tijd gekomen was en is ie op 23 jarige leeftijd overleden.  We zijn dan ook erg blij dat we zijn herinnering door dit onverwoestbare bronzen model levend kunnen houden!

 

Terug